Bloggare

Hälsa som livsstil

Ät riktig matRör på digLev dina drömmar

Här hittar du allt från goda recept till djupgående artiklar om helhetshälsa, stress, rörelse, ta hand om råvaror på rätt sätt, fermentering med mera. Allt detta blandat med inslag från vårt vardagsliv och våra äventyr. Läs gärna igenom vår guide om vad hälsa som livsstil innebär. Hos oss är alla recept naturligt glutenfria, utan raffinerat socker och andra konstigheter och tillsatser. Riktig mat helt enkelt!

Slowcooker gör det enklare: http://www.halsasomlivsstil.com/slow-cooker-gor-det-enklare-att-laga-bra-mat/#comment-9338


Välkommen in i familjen Christiernins kök!

 

Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min blogg innehåller en galen mix utan röd tråd. Jag är en glad amatör som använder bloggen för att på ett praktiskt sätt spara recepten för egen del och samtidigt kunna dela med mig av dem till andra. Kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut. Mycket nöje!

Läs mer här: http://ingelachristiernin.blogspot.se/2017/04/hogrevsgryta-typ-stifado-crock-pot.html


Lesscarbs – Glutenfritt, sockerfritt och supergott!

Slow cooker eller crock-pot, vilket ord du än väljer, måste jag säga att det är en himmelsk apparat! Jag som även i mitt kök stävar efter det minimalistiska kan inte för mitt liv förstå att jag inte testat detta tidigare. Jag kanske är senast i stan, men det betyder inte att jag kommer att ligga på latsidan med att ta fram nya recept till den. Jag tror att jag är frälst, som många av er skrivit att jag skulle bli. Tack <3

Läs mer här: http://lesscarbs.se/samarbete/lesscarbs-testar-slow-cooker/


Landleys Kök – Recept på grytor och annat gott

Gillar du också långkok?

Då har du hamnat rätt! Här hittar du rätter och grytor som passar perfekt att tillaga i Crock-Pot. Ge maten kärlek och lite tid.

Jag heter Madeleine och ligger bakom Landleys kök som idag är en av Sveriges största matbloggar. Här bjuder jag på goda recept, mat- och vintips samt inspiration och smarta knep till köket.

Läs mer här: https://www.landleyskok.se/tillagning/slokokare/


Nadjas kitchen – en mat- och bakblogg för alla

Välkommen! Denna mat- och bakblogg är till för alla, men recepten är också beräknade med Smart- och Propoints, då jag följer Viktväktarnas program och äter som man ska. Man kan äta allt men inte alltid, det är ett motto jag försöker lever efter. Tack för att du tittar in! Nadja

Revbensspjäll i Crock-Pot

Denna gång så testade jag att tillaga lite revbensspjäll. På kvällen innan själva tillagningen så skar jag upp spjällen i lagom stora bitar och la det i en påse med allroundmarinad och lät det ligga i kylen under natten. På morgonen därefter så kan man gott säga att jag bara la allt i grytan, startade den och sedan behövde jag inte tänka mer på maten i sju timmar. Det är det som är det bästa med med en Crock-Pot gryta. Den gör jobbet åt dig och du får ett fantastiskt resultat. Allt kött jag har tillagat hittills har varit mycket gott och saftigt, rekommenderas!

Läs mer här: http://www.nadjaskitchen.se/allroundmarinerade-revbensspjall-i-crock-pot/Lindas mathörna – mat och träning som passion…

Med mat och träning som passion…

Min kärlek till matlagning i CrockPot började när jag såg ett inlägg på en blogg om pulled chicken och undrade – Vad är det för maskin? Jag önskade mig en sådan där maskin och fick en i julklapp av svärmor och jag såg på min man att han tänkte -Jippi, en till pryl i köket som kommer ta plats och användas 3 gånger per år. Tji, fick han till både hans och min förtjusning när jag upptäckte varför denna apparat har räddat min matlagning om och om och om igen…

Jag lagar mat med min Crockpot säkert 3-4 gånger i veckan. Med två småbarn och massor att göra så vill jag ha varierad och nyttig mat så ofta det går (självklart så blir det falukorv och makaroner oxå) och att förbereda en maträtt och sen låta den lagas under en dag eller en eftermiddag och sen komma hem till färdig mat är helt otroligt.

Läs mer här: https://lindalagerstrand.wordpress.com/crockpotrecept/


Ninas mat

Vi heter Nina och David Oberländer och finns i Helsingborg.

Vi båda gillar matlagning och tycker det är roligt att experimentera med kryddor och olika råvaror. Recepten grundas oftast på vad vi har hemma men andra inpirationskällor kan vara andra recept som vi hittat i tidningar och kokböcker och modifierat om. Så följ med oss medan vi lagar mat från hela världen.

Recepten lagas av Nina som är utbildad kock. David får äran att provsmaka och fotografera recepten.

Här är ett recept på kyckling: Härligt möra och smakrika kycklingfiléer som lagats långsamt i Crock-Poten.

Läs mer här: http://www.ninasmatrecept.se/kycklingfile-i-crock-pot/


Kökschefen – Patrick Gill

Pulled Beef och en härligt het jordgubbssalsa

Tacos behöver inte alltid serveras med samma ”gamla” köttfärsröra här är en variant med en långlagad högrev som kräver lite planering, där vi även får en trevlig och annorlunda salsa med jordgubbar och chili som kanske inte ser så mycket ut för värden men till köttet blir grym. Sedan serverade jag precis som vanligt alla goda taco tillbehör till bla. hemmagjord guacemole som du hittar recept på om du söker bland mina recept.

Läs mer här: http://kokschefen.nu/recipe/tacokvall-med-pulled-beef-med-en-het-jordgubbssalsa/


Att leva sunt – Jessica Sundberg

Het Jambalaya i Crock-Pot
Helt magiskt gott!! En av de godaste Crock-Pot rätterna jag lagat. Utomordentligt vacker att se på och vilka fantastiska smakkombinationer. Mör kyckling, smakrik korv, underbar tomatsmak med hetta, frasiga räkor och grymma musslor. Tillsammans med tuggmotstånd från riset blev det en maträtt som hade allt. Toppbetyg! Den här kommer ni garanterat att älska!

Läs mer här: http://attlevasunt.se/het-jambalaya-i-crock-pot