Det här receptet är en typisk Baskisk lammrätt, som ofta serveras på traditionella familjerestauranger.
Recept av Lynn Alley
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 små lammlägg eller 2 större
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 2-3 dl vita cannelinibönor
- 6 vitlöksklyftor
- 3 dl kyckling eller köttbuljong
- 2,5 dl rött vin
- 1 burk krossade tomater
- 1/2 butternutpumpa (kålrot eller palsternacka) skuren i bitar
- 1,5 dl svarta kärnfria oliver
- Svartpeppar och salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda mjöl och salt i en påse. Lägg i lammläggen, ett i taget, och skaka om ordentligt.
- Häll olja i en stekpanna och stek läggen tills de fått färg runt om.
- Lägg dem sedan i Crock-Poten, häll i bönorna, pumpa, vitlök, buljong, vin och tomater
- Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar.
- Alldeles före servering, häll i oliverna och timjan, Smaka av med salt och peppar.
Diskussion om Baskiska lammlägg
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Klassiska köttbullar
schedule10m
Pulled Pork
schedule7-9 timmar på låg
Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
schedule10m
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens
Lammstek på grekiskt vis
schedule4-5 timmar
Palak gosht – Indisk Lammgryta
schedule4-6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot