Tips till köttfri måndag: Dessa Quinoafyllda paprikor med koriander, (pepparjack) ost, gräddfil och avokado gör måndagsmiddagarna lite mer underbara. De är vegetariska. De är oerhört lätta att förbereda så som en bra Crock-Pot-måltid ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada. Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för att vara något som kommer från en Crock-Pot. Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, mm. Om du vill bli extra hälsosam, bara låt bli eller minska osten, det blir inte lika gott men…
Recept och foto: Pinch of Yum
Inga kommentarer »Ingredienser
- 6 hela paprikor
- 2,5 dl okokt quinoa
- 4 dl (burk) svarta bönor, sköljda
- 1 burk bönpasta (mosade bönor)
- 5 dl röd enchiladasås (tacosås går bra)
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk lökpulver
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 5 dl riven ost
- salt och peppar
Gör så här
- Skär toppen av paprika och skrapa ur det vita och fröerna.
- I en stor skål, blanda quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med quinoa-blandningen.
- Häll 1 dl vatten i botten av en Crock-Pot. Lägg paprikorna i Crock-Poten så att de står i vattnet. Lägg på locket och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
- Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikornas toppar och täck om igen i några minuter för att smälta osten.
- Servera toppad med vad du vill! Dessa är också goda med chips och guacamole, tro det eller inte.
Diskussion om Fyllda paprikor med quinoa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Lins- och quinoachili
Vegetarisk Fettuccini Alfredo
Grönsaksgryta med chili
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot