Ska man koka julskinkan tycker jag gott att man kan ge den lite extra smak. Varför inte lägga i lite goda kryddor i CrockPoten så som apelsin, torkade plommon och en skvätt Liquid Smoke?

När man gör kokt julskinka är det viktigt att den inte kokar utan bara sjuder så den inte blir torr. Därför fungerar CrockPoten perfekt.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 3-4 kg rimmad benfri skinka med svål
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk salt per liter vatten
  • vatten så att det täcker skinkan
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj skinkan i kallt vatten men låt nätet sitta kvar.
  • Lägg ner skinkan i Crock Poten och ha ner grovhackad gul lök och morot, hela korn av vitpeppar och kryddpeppar samt lagerblad. Häll på kallt vatten att det täcker skinkan. Salta. Lägg på locket och kör Crock Poten på lägsta temperaturen i 9 timmar. Skumma med en sked då och då. Om du använder termometer till skinkan är skinkan klar vid en innertemperatur på 71-73°.
  • Ta bort nätet och skär bort svål och fett. Se nedan för recept på griljering.

Diskussion om Julskinka

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Högrev i vin och örter

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 342

Indisk gryta med fläskkött

schedule6h

3.9 / 5. 66

Fyllda paprikor i Crock-Pot Express

schedule10m

4.1 / 5. 16

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot