Ropa Vieja är en spansk gryta med fläskkött som råkar vara en av Kubas nationalrätter, men den är även en populär rätt i andra delar av Karibien, till exempel Puerto Rico och Panama. Eftersom grunden är en slags pulled pork gör sig rätten väldigt bra i Crock-Pot då köttet får tillagas på låg temperatur under lång tid.

Film här: https://youtu.be/JO-hnP0J3Gs

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek, eller karré
  • 1 grön paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • 1 lök, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 0,75 dl tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl gröna oliver
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser i grytan och koka på låg i 9 timmar.
  • När det är klart dra isär köttet med två gafflar och blanda med såsen.
  • Servera med tortillabröd och sallad eller ris

Diskussion om Ropa Vieja – Spansk gryta

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot