Mina skånska rötter kräver brunkål på julbordet! Serveras tillsammans med skinka och köttbullar. Går bra att göra tidigt och förvara i frysen.

 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1½ kg vitkål
  • 4 msk sirap
  • 3 dl buljong eller skinkspad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk ättikssprit, 12 %
  • smör
  • salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Strimla kålen grovt och skär bort stocken. Smält smör i en gryta och bryn kålen. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock cirka 10 minuter.
  • Ringla över sirap och soja. Häll på resten av buljongen. Sätt den på låg och låt den koka i 6 timmar.
  • Smaksätt kålen med ättikssprit och eventuellt ytterligare salt. Tillsätt eventuellt mer sirap och ättikssprit för en sötsur balans.

Diskussion om Skånsk brunkål

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Vildris- och svampsoppa

schedule45m

4 / 5. 44

Risgrynsgröt i Express

schedule30m

4 / 5. 155

Tomat-och basilikasoppa

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot