Det bästa med detta recept är den mustiga skysåsen som du gör direkt i slowcookern. Fläskkotletterna kokas tillsammans med den karamelliserade löken, äppelcider, sojasås och Worcestershiresås tills de är otroligt saftiga och får en fantastisk smak.
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 fläskkotletter
- 1 stor gul lök, skivad
- 2 msk smör
- 2,5 dl kycklingbuljong
- 1 tsk torkad timjan eller rosmarin (eller 1 msk färsk timjan eller rosmarin)
- 0,5 dl äppelcider (utan tillsatt socker)
- 3 msk sojasås (låg-natriumhalt)
- 1 msk Worcestershiresås
- Brunt socker, efter smak (valfritt)
- 2-3 msk majsstärkelse blandat med 2 msk vatten
- Salt och svartpeppar, efter smak
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Krydda fläskkotletterna med salt, svartpeppar och brunt socker (om du använder det).
- Koka omedelbart, eller täck och kyl över natten. (Att marinera fläskkotletterna under natten kommer att ge dem en djupare smak, men det är inte nödvändigt.)
- Värm 1,5 msk smör och stek kotletterna på båda sidorna tills de är gyllenbruna, ca 3-5 minuter per sida. Lägg dem sedan i grytan. (Det är okej att överlappa fläskkotletterna något, men stapla dem inte ovanpå varandra).
- Tillsätt resterande 0,5 msk smör och stek löken tills den är har fått färg, ca 3-5 minuter.
- Tillsätt örterna och laga i ytterligare 30 sekunder.
- Tillsätt kycklingbuljong, äppelcider, sojasås och Worcestershire sås och blanda med löken. Häll i lökblandningen över fläskkotletterna.
- Koka i 4-5 timmar på låg eller i 2-3 timmar på hög.
- Ta upp de kokta fläskkotletterna och lägg dem åt sidan på en tallrik.
- Redning: Vispa majsstärkelsen och vattenblandningen och blanda i stekskyn.
- Lägg tillbaka fläskkotletterna och koka på hög tills såsen är tjock, cirka 30-60 minuter. (Om såsen inte tjocknar nog mycket, använd ytterligare redning men kom ihåg att såsen kommer att tjockna mer när den svalnar.)
- Servera med potatismos och haricots verts.
Diskussion om Fläskkotletter med lök
En tanke om “Fläskkotletter med lök”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Ärtsoppa
schedule8h
Glöggdoftande kött- och grönskasgryta
schedule8 timmar på låg
Julskinka Express
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Mycket bra recept! Tillagade på low i 41/2 h, siktade först i msk maizena i vätskan. Efter 41/2 h siktade jag i ytterligare 2 msk maizena och körde på hög i 1/2 h till. Blev perfekt! Kotletterna möra och skyn/såsen jättegod.