Fantastiskt saftig och mör! Ett kalkonbröst som är långsamt kokat i vitt vin och färska örter tills köttet är saftigt och mört. Gör julmiddagen väldigt lätt att laga!

Recept och foto: All recipes

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2,15 kg kalkonbröstbit med ben
  • 5 kvistar färsk rosmarin, delade
  • 5 kvistar färsk timjan, delade
  • 1 lök, hackad
  • 110 g kallt smör, skivat
  • 250 g stjälkselleri, hackad
  • 2 msk kycklingfond
  • 3,75 dl vitt vin
  • Salt och peppar
  • Maizena
  • Grädde
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Gnid in kalkonen med salt och svartpeppar. Placera 2 rosmarinkvistar, 2 timjanskvistar, lite av den hackade löken och smörskivorna inuti kalkonen.
  • Lägg selleri, lök och kvarvarande färska örter i en Crock-Pot. Placera kalkonen över grönsakerna och örterna med toppen nedåt. Häll i vitt vin, fond och sätt på locket.
  • Koka på Hög tills köttet är genomstekt i ca 6 timmar. Ta ur kalkonen och täck med folie. Låt kalkonbröstet vila i 15 minuter före servering.
  • Sila det som är kvar i grytan och red såsen med maizena och grädde.

Diskussion om Kalkon i vitt vin

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Italiensk kycklingpasta

schedule4h

4 / 5. 98

Biryani med kryddigt ris & kyckling

schedule4h

3.9 / 5. 18

Kyckling med sötpotatis

schedule6 timmar på hög

4 / 5. 47

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot