Apelsinkyckling är vanligt på många kinesiska takeout-menyer. Den består vanligtvis av kyckling som är panerad, friterad och ligger i en klibbig, söt apelsinsås. Eftersom det är en favorit hos många har jag försökt att göra en som inte är alltför söt och har onödigt många kalorier. Denna apelsinkyckling i Crock-Pot är en hälsosammare, uppdaterad version. Den ger samma söta, citrussmak men är gjord med hälsosammare ingredienser.
Recept och foto: Wellplated by Erin
Inga kommentarer »Ingredienser
- 2 stora benfria, skinnfria kycklingbröst (ca 4 medelstora)
- 2,5 dl osötad apelsinjuice
- 2 msk honung
- 2 msk sojasås, låg salthalt
- 1 msk risvinäger
- 2 klyftor vitlök, skivad
- 2 tsk färsk ingefära, skivad
- 0,5 tsk chiliflakes, eller mer
- 3 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
Gör så här
- Smörj botten på din Crock-Pot med matfett/olja. Lägg kycklingen i botten och strö salt och peppar över.
- Blanda ihop apelsinjuice, honung, sojasås, risvinäger, vitlök, ingefära och chiliflakes i en skål. Häll det över kycklingen.
- Täck med lock och koka i 2 till 3 timmar på hög eller 5 till 6 timmar på låg, tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen och skär den i bitar.
- Häll upp såsen i en skål. Sila bort de fasta ingredienserna och häll sedan tillbaka vätskan i grytan. Sätt värmen på hög.
- Blanda majsstärkelsen med 3 msk vatten för att reda såsen, rör sedan in den i apelsinsåsen. Koka på hög tills såsen tjocknar, ca 10 minuter, rör om ofta.
- Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och täck över med såsen.
- Servera med kokt ris, strö med hackad salladslök och rostade mandlar eller sesamfrön efter önskemål.
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot