Asiatisk kycklinggryta

Ingefäran och limen ger kycklingen en underbar smak.

6

Portioner: 2-4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 5 timmar på låg

Ingredienser

• 100 g ingefära
• Tabasco efter smak
• 1 ¾ kg kyckling
• Salt och peppar
• 300 g lime
• 150 g minimajs
• 60 g citrongräs
• 100 g körsbärstomater
• 2 ½ l hönsbuljong (kan ersättas med 2 el 3 buljongtärningar och samma mängd vatten)
• 100 g champinjoner
• 500 g Asterix potatis

Gör så här

  1. Tillaga kycklingen tillsammans med hönsbuljongen i din Crock-Pot i 5 timmar på inställningen låg.
  2. Tillsätt ingefära skuren i tjocka bitar, citrongräset samt hälften av den pressade limen och krydda med salt, peppar och tabasco.
  3. Alla grönsaker har olika tillagningstider så lägg i dem gradvis: Asterix potatis: koka 2 timmar, minimajs: koka 1 timme, tomater och champinjoner: koka ½ timme.
  4. Innan servering, tillsätt resten av limejuicen.
  5. Smaka av med salt, peppar och tabasco.