Aubergin Rollatini

När jag bodde i Hudson Valley besökte jag en trattoria som hade en fantastisk Aubergin Rollatini. Det har varit ett recept som jag länge har velat anpassa för crockpoten. Men när jag skulle skriva ner det, blev jag påmind om att traditionella recept kräver att man steker auberginen och täcker den med ost. Även om de är läckra, är de verkligen inte så nyttiga. Så jag bestämde mig för att skapa en lättare version.
Allt du behöver göra är tunt skiva auberginen, fylla den med spenat och ricottaost och sedan tillaga den i crockpot. Super lätt och gott. Om du har massor av trädgårdstomater, kan du även använda dem istället för konserverade.

Recept och foto: New Leaf Wellness

5

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 8-10 tim på låg

Ingredienser

• 1 stor aubergine, tunt skivad
• 1 tsk salt
• 1 kg spenatblad
• 680g ricottaost
• 3 vitlöksklyftor
• svartpeppar
• 1 tsk italienska kryddor
• 2 burkar krossade tomater
• 115 g mozzarellaost

Gör så här

  1. Skiva aubergine i längdriktningen, lägg skivorna på ett papper och strö över salt. Låt stå i 10-15 minuter, torka av saltet och vattnet. (Detta kommer att minska bitterhet och överskott av fukt.)
  2. Lägg spenaten på skivorna
  3. Blanda vitlök, ricotta, peppar och italienska kryddor i en skål. Lägg blandningen på spenaten.
  4. Rulla ihop till rullar (stäng med tandpetare om det behövs). Lägg rullarna i CrockPoten. Häll tomaterna över.
  5. Koka på låg i 8-10 timmar. När det är en stund kvar, strö över mozzarellan så att den smälter.
  6. Servera med en god sallad till.

Information

Lägg auberginerullar i en plastpåse. (Jag skulle inte rekommendera att använda tandpetare eftersom de kan punktera påsen). Frysta tomater och mozzarellaost i separata kvartsfrispåsar. Frys i upp till tre månader. När du är redo att äta, tina lite och följ matlagningsanvisningarna ovan.