Auberginesallad

En god och fräsch sallad med kokta grönsaker, fetaost och en smakrik örtdressing. Går att äta som den är eller till något grillat.

Recept och foto: Miriam Nice

2

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 500 g auberginer
• 4 msk olivolja
• 1 rödlök, skivad
• 2 vitlöksklyftor, krossade
• 300g mogna tomater, klyftade
• 1 liten fänkål, skivad
• 50 g soltorkade tomater
• 1 tsk korianderfrön

Gör så här

  1. Häll hälften av olivoljan i din Crock-Pot och lägg löken och den krossade vitlöken ovanpå.
  2. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor längs och pensla med den återstående olivoljan. Lägg dem i grytan ovanpå löken och lägg tomaterna, fänkålen och soltorkade tomaterna i och runt auberginerna.
  3. Strö korianderfrön över toppen och krydda allt med salt och peppar.
  4. Koka på låg i 6–8 timmar eller tills auberginerna är mjuka.
  5. Överför de kokta grönsakerna till ett serveringsfat ripla över örtdressingen. Toppa med smulad fetaost, flagad mandel och servera med färskt bröd till.

Information

Dressing
ett knippe bladpersilja, grovhackad
ett knippe färsk basilika, grovhackad
ett knippe gräslök, grovhackad
2 msk olivolja
juice av 1 citron
2 tsk kapris

Mixa alla dressingredienser i en blender tills det blir slätt.