Bakad potatis

Bakade potatisar i ugnen tenderar att göra mig besviken. Det är inte så att inte är gott (i synnerhet en gång toppad med bacon och ost), men de har aldrig känts tillräckligt spännande för att förtjäna en hel timme med hög temperatur i ugnen vilket krävts för att få dem tillagade. CrockPot-bakade potatisar är dock en helt annan grej.

23

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 8-10 timmar på låg

Ingredienser

• 4-6 bakpotatisar (Idaho)
• grovt salt
• olivolja
• Aluminiumfolie
• Valfri topping

Gör så här

  1. Stick hål på potatisen med en gaffel, gnid lite olja runt den och strö salt på. Linda in den i folie och lägg den i din CrockPot.
  2. Låt den koka på hög 4-5 tim eller låg 8-10 timmar.
  3. Ta ur potatisarna, skär en skåra på ovansidan och kläm till med 4 fingrar. Lägg på valfri topping.

Information

På bilden har jag toppat med riven cheddarost, stekt bacon och en klick gräddfil.