“Baked beans” Bostonbönor i slowcookern

Vegetariska bönor på Bostonvis är det perfekta tillbehöret till grillat och i slowcookern gör du dem enkelt från grunden.

Recept av: Liz DellaCroce Foto: The Lemon Bowl

0

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 8 timmar

Ingredienser

• 0,5 kg torra bönor, gärna pinto
• 1 lök, hackad
• 0,8 dl farinsocker
• 0,8 dl mörk sirap
• 0,6 dl ketchup eller tomatsås
• 2 msk dijonsenap
• 1 msk rökt paprikapulver
• 1 msk Worcestershiresås
• 1 msk vit balsamvinäger eller äpplevinäger
• salt och peppar
• Kalorier: 136 kcal

Gör så här

  1. Skölj och sortera torra bönor och lägg sedan i slowcookern med 5 cm vatten och låt dem stå och suga in över natten.
  2. På morgonen häll bort vattnet och lägg sedan tillbaka bönorna i Crock-Poten tillsammans med alla kvarvarande ingredienser.
  3. Tillsätt ca 6 dl vatten plus en bra nypa salt och peppar.
  4. Koka på låg i 8 timmar eller hög i 4 timmar.
  5. Kolla kryddningen före servering.

Information

Bönor kan blötläggas upp till två dagar i förväg. I själva verket utvecklas smaken under tiden de är i kylskåpet. Konserverade bönor fungerar också bra om du inte har torkade bönor tillhands.
Koktiden kan variera beroende på åldern/färskheten hos de torkade bönorna.