Baskiska lammlägg

Det här receptet innehåller typiska ingredienser som du hittar i en Baskisk lammrätt, som ofta serveras på traditionella familjerestauranger.

 

Recept av Lynn Alley

3

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 8 timmar

Ingredienser

• 4 små lammlägg eller 2 större
• 2 dl vetemjöl
• 1 tsk salt
• 3 msk olivolja
• 2-3 dl vita bönor
• 6 vitlöksklyftor
• 3 dl kyckling eller köttbuljong
• 2,5 dl rött vin
• 1 burk krossade tomater
• 1/2 butternutpumpa (kålrot eller palternacka) skuren i bitar
• 1,5 dl svarta kärnfria oliver
• 2 grenar färsk timjan (eller 1 msk torkad)
• Svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en påse. Lägg i lammläggen, ett i taget, och skaka om ordentligt.
  2. Häll olja i en stekpanna och stek läggen tills de fått färg runt om.
  3. Lägg dem sedan i Crock-Poten, häll i bönorna, pumpa, vitlök, buljong, vin och tomater
  4. Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar.
  5. Alldeles före servering, häll i oliverna och timjan, Smaka av med salt och peppar.