Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)

Kycklingbröst braiseras i bbq-sås i Crock-Pot, och grillas därefter.
Serveras i små burgerbröd med tillbehör. I detta receptet kan du också ersätta kycklingbrösten med andra delar av kycklingen.

11

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 7-8

Ingredienser

• 800 g kycklingkött
• 2 dl Heinz ketchup
• 2 dl vattten
• ½ dl äppelcidervinäger
• 5 msk brunt socker
• 5 msk vitt socker
• ½ tsk mald svartpeppar
• 1 tsk lökpulver
• 1 tsk senapspulver
• 1 msk citronsaft
• 1 msk Worchestershiresås

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienserna i Crock-Poten, sätt den på ”Low” och låt den stå i 7-8 timmar. Detta är perfekt att göra före du går till jobbet.
  2. När du blir hungrig tar du ut kycklingköttet, penslar det och grillar det i 4-5 minuter tills de fått god färg. Passa så att de inte bränns.
  3. Ta kycklingköttet av grillen och riv dem i småbitar med en gaffel. Serveras med bbq såsen från Crock-Poten, gott burgerbröd och goda tilbehör. Detta kan vara coleslaw, blandad grönsallad, syltad rödlök, bakade potatisar och majssalsa.