Barbacoa (spanska), är en mexikansk maträtt. Traditionellt är Barbacoa en sorts långsam tillagning av kött (vanligtvis får, get eller nötkött) i en underjordisk ugn tills det är mycket mört och saftigt. Här är rätten anpassad för din Crock-Pot.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g kött (lamm, nöt, kyckling eller fläsk)
- 5 vitlöksklyftor
- 1/4 gul lök
- Saften av en lime
- 2 chipotlepaprikor i Adobosås (se recept)
- 0,5 msk malen spiskummin
- 0,5 msk torkad oregano
- 2,5 dl kött- eller kycklingbuljong
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Om ni inte kan köpa Chipotlepaprikor i Adobesås kan ni göra egna (se info):
- Mixa chipotles, buljong, kummin, oregano, vitlök och limejuice till en jämn sås.
- Tärna köttet och lägg det i Crock-Poten, salta och peppra. Häll såsen över köttet och koka på låg 6-7 tim.
- Dela köttet med en gaffel och blanda med såsen, låt det koka ihop på hög i ca 10 minuter.
- Servera med mjuka eller hårda tacos, färska grönsaker, hackad lök och gärna en klick creme fraiche
Diskussion om Biff Barbacoa
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Köttgryta med honung och balsamico
schedule8h
Möra julribs
schedule7-8 timmar på låg
Engelsk julskinka
schedule7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot