Barbacoa (spanska), är en mexikansk maträtt. Traditionellt är Barbacoa en sorts långsam tillagning av kött (vanligtvis får, get eller nötkött)  i en underjordisk ugn tills det är mycket mört och saftigt. Här är rätten anpassad för din Crock-Pot.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 700 g kött (lamm, nöt, kyckling eller fläsk)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/4 gul lök
  • Saften av en lime
  • 2 chipotlepaprikor i Adobosås (se recept)
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 2,5 dl kött- eller kycklingbuljong
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Om ni inte kan köpa Chipotlepaprikor i Adobesås kan ni göra egna (se info):
  • Mixa chipotles, buljong, kummin, oregano, vitlök och limejuice till en jämn sås.
  • Tärna köttet och lägg det i Crock-Poten, salta och peppra. Häll såsen över köttet och koka på låg 6-7 tim.
  • Dela köttet med en gaffel och blanda med såsen, låt det koka ihop på hög i ca 10 minuter.
  • Servera med mjuka eller hårda tacos, färska grönsaker, hackad lök och gärna en klick creme fraiche

Diskussion om Biff Barbacoa

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Köttgryta med honung och balsamico

schedule8h

4 / 5. 131

Möra julribs

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 123

Engelsk julskinka

schedule7 timmar på låg

3 / 5. 25

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot