Biff Korma

2

Portioner: 4-5
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 7-8 timmar på låg

Ingredienser

• 2 msk currypulver
• 1,2-1,3 kg grytbitar, skurna i bitar eller skivor
• 2 msk vegetabilisk olja
• 1 stor lök
• 1 stor röd paprika i bitar
• En bit ingefära, riven eller finhackad
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 1 röd chili
• 2 tsk malen koriander
• 1 tsk gurkmeja
• 1 msk vetemjöl
• 3 msk tomatpuré
• 1 burk kokosmjölk
• Salt och peppar
• Garnering: färsk koriander och bladpersilja
• Till servering: Ris, papadums och mango chutney.

Gör så här

  1. Blanda ihop köttbitar och currypulver i en skål. Här kan du ställa köttet i kylen över natten om du vill. Annars ställer du skålen åt sidan medans du förbereder resten av ingredienserna.
  2. Hetta upp en msk olja i en stekpanna och stek köttbitarna i omgångar tills det fått stekyta och flytta sen över dem till din Crock-Pot.
  3. Hetta upp ytterligare 1 msk vegetabilisk olja och stek lök och paprika på låg värme tills de mjuknat, och tillsätt ingefära, vitlök och chili och rör om ordentligt någon minut. Häll över mald koriander och gurkmeja och rör om noggrant. Lägg i mjölet och rör ihop allt ordentligt. Rör i tomatpuré och kokosmjölk.
  4. Häll över allt i din Crock-pot och rör ihop.
  5. Täck över med locket och koka på hög 4-5 timmar eller låg i 7-8 timmar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Hacka över koriander och persilja och servera med ris, bröd och mango chutney.