Biff Machaca

Machaca är en traditionell amerikansk rätt som ofta äts av cowboys och rancharbetare. Gott att äta tillsammans med tortilllabröd, sallad eller att mixa med vispat stekt ägg.

5

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 8 timmar på låg

Ingredienser

• 700 g fläsk- eller nötkött, utan fett
• 1 msk Maggisås (Latino) eller Worcestershire sås
• 2 msk limejuice
• 2 dl hackad lök
• 1 dl röd paprika, hackad
• 2 vitlöksklyftor
• 1 färsk chili, urkärnad och hackad
• 1 msk köttfond
• 1 burk tomatkross
• 1 tsk torkad oregano
• salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i grytan.
  2. Rör ihop resten av ingredienserna och häll över köttet.
  3. Koka på låg i 8 tim. Dela sedan köttet med en gaffel och låt det ligga och dra i såsen ca 30 min innan servering.
  4. Per portion: 157 kalorier, 4,4 g fett, 3 g kolhydrater, 8 g fibrer.