Biff Stroganoff

Om det var en rysk furste eller inte som satte sitt namn på denna rätt kan jag inte svara på. Men god är den.

Recept av Jonas Westman.

73

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 800 g nötkött i bitar
• 2 st gula lökar, skivade
• 1 msk smör
• 20 små champinjoner, skivade
• 2-3 msk tomatpuré
• 1 msk kalvfond
• 2 dl vatten
• 1 tsk dijonsenap
• 2 msk maizena redning
• 2-3 dl crème fraiche eller grädde
• paprikapulver, salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn köttet med smöret i en het panna eller använd en sauté slow cooker. Stek i två omgångar så att inte pannan kyls ner och köttet börjar koka.
  2. När andra omgången kött fått fin färg fräses löken med en kort stund. Häll allt i din Crock Pot med champinjonerna.
  3. Tillsätt vatten, tomatpuré, dijonsenap, salt, svartpeppar och kalvfond.
  4. Sätt locket på grytan och sätt den i basenheten. Sätt vredet på låg.
  5. 20 minuter innan grytan skall serveras rörs crème fraichen eller grädde och maizena redning ner. Smaka av med salt och peppar om så önskas.
  6. Serveringstips: Klassiska och goda tillbehör är ris och saltgurka.