Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

19 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 15-20 st färska champinjoner
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter
  • 4 msk japansk soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • salt och malen svartpeppar efter smak
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 4-5 msk syltlökar
  • 3 msk maizena till redning
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  • Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, soja, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  • Sätt på locket. koka på Låg i ung 7-8 tim.
  • Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  • Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  • Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.

Diskussion om Boeuf Bourguignon

19 tankar om “Boeuf Bourguignon

  1. matsun
    matsun says:

    Nu hänger gubben inte med. Det står under ingredienser att det ska i soja, men det står inget om soja i tillagningen. Jag läste kommentarerna här och kan se att någon klagat på mycket soja smak och att du då ändrade receptet. Jag gissar på att det ska i, och testar 3 msk.

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Biff stroganoff i Express

schedule24m

3.9 / 5. 59

Lammstek på grekiskt vis

schedule4-5 timmar

4 / 5. 73

Jamaicansk köttgryta

schedule6-7 tim på låg

4 / 5. 122

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot