Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 7-9 timmar på låg

Ingredienser

• 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
• 200 g rökt sidfläsk
• 15-20 st färska champinjoner
• 2 st vitlöksklyftor, hackade
• 2 msk soya
• 1 st köttbuljongtärning
• 2 krm malen svartpeppar
• 1 st lagerblad
• 2 dl rödvin
• 1 dl vatten
• 4-5 msk syltlökar
• 3 msk maizena redning

Gör så här

  1. Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  2. Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och tillsätt rödvin, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  3. Sätt på locket. koka på Låg i ung 8 tim.
  4. Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  5. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  6. Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.