Boulangère-potatis

Serveras direkt från grytan

5

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 2 timmar på hög

Ingredienser

• 25 g smör
• 2 vitlöksklyftor, hackade
• 1 kg mjöliga potatisar, t.ex. King Edward, skalade och tunt skivade
• 1 grönsaksbuljongtärning, upplöst i 2,5 dl kokande vatten
• 2 mellanstora lökar, tunt skivade
• 3 msk färsk persilja, hackad
• Salt och peppar

Gör så här

  1. Smörj grytan med lite av smöret.
  2. Lägg ett tunt lager överlappande potatisskivor i botten.
  3. Lägg sedan ett lager skivad lök, vitlök, persilja samt salt och peppar.
  4. Fortsätt att varva i samma ordning och avsluta med ett lager potatis.
  5. Klicka över resten av smöret på potatisen.
  6. Häll över buljongen, sätt på locket och koka på Hög i 2 timmar tills potatisen är mjuk och kanterna har fått färg.