Bräserad lax och primörer med crème fraiche och gräslök

En läcker rätt för dem som älskar fisk. Recept av Phil Vickery.

6

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 4-5 timmar på låg

Ingredienser

• 2 stora morötter, skalade, skurna i ungefär 1 cm tärningar
• 6 msk olivolja
• 2 stora lökar, skalade och finhackade
• 4 msk sojasås
• 1 mellanstor sötpotatis (225 g) skalad och skuren i 1 cm tärningar
• 4 msk hackad färsk dragon
• 15 små färskpotatisar skurna mitt itu på längden
• 300 g lax, skinnet borttaget och skuren i 2 cm tärningar
• 100 g frysta ärtor
• 200 g crème fraiche
• 100 g gröna bönor, skurna i 2 cm bitar
• 4 msk hackad färsk gräslök
• Salt och nymald svartpeppar
• 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Placera alla grönsaker, olivolja, buljongtärning och sojasås i en kastrull, krydda och värm på spishällen (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen). När det är varmt, placera på värmebasen och sätt på locket. Koka på Låg inställning i 4 timmar, rör om ibland eller koka på Hög inställning i 2-3 timmar.
  2. Efter 4 timmar tillsätt dragon och lax tärningar. Rör om ordentligt, vrid upp värmen till Hög inställning och sätt på locket igen.
  3. Koka i ytterligare ca 20 minuter eller tills laxen är färdig, koka inte för länge då fisk lätt kokas sönder snabbt.
  4. Tag bort stengodsgrytan från basen och rör i crème fraiche och gräslök.