Buffalokyckling

Kyckling med Buffalosås (härstammar från staden Buffalo i USA). Kryddigt och gott. Går perfekt att ha i tortillabröd eller till en fräsch sallad.

0

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 4,5 timmar på hög

Ingredienser

• 1 kg kycklingfiléer
• 4 dl kyckllingbuljong
• 2 hela morötter
• salt och peppar
• 2 selleristjälkar
• 1,5-2 dl Buffalosås
• 1 liten gul lök, i klyftor
• 2 msk smör
• 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Lägg i kyckling, vitlök, selleri, morötter, lök och buljong i grytan.
  2. Koka på hög värme i 4 timmar. Ta sedan bort grönsakerna, dela kycklingen med två gafflar.
  3. Häll på Buffalosåsen och smöret på kycklingen och koka i 15 min till.

Information

Buffalosåsen går att köpa färdig, eller också gör du den själv.

Buffalosås
5 dl tomatjuice
1 tsk tabasco
4 1/2 msk honung
2 tsk maizena majsstärkelse