Cape Malay Lammlägg

En traditionell sydafrikansk måltid som är lätt att laga.

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 4 lammlägg
• 3 msk vetemjöl
• 2 msk olivolja
• 1 lök, skivad
• 3 vitlöksklyftor, skalade
• 1 kanelstång
• 1 krm saffran
• 2 kardemummakapslar, hackade
• 1 msk tomatpuré
• 1 apelsin, saft och skal
• 250g katrinplommon
• 5 dl kycklingbuljong
• 1/2 knippe koriander, grovhackad
• salt och peppar
• 2 dl couscous
• 1 burk kikärtor
• 50g rostade mandlar

Gör så här

  1. Pudra lammläggen lätt med mjölet. Bryn dem i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett fat.
  2. Bryn löken tills den är mjuk. Lägg den i grytan tillsammans med vitlök, kanelstång, saffran, kardemumma, peppar och salt. Rör om.
  3. Lägg lammläggen i grytan med tomatpuré apelsinskal och apelsinsaft. Tillsätt sedan buljongen. Låt den koka på låg i 6 tim, tills köttet lossnar av benen.
  4. Tillsätt katrinplommonen när det är 20 min kvar.
  5. Gör couscous (enl instruktioner på paketet), tillsätt kikärter och mandel. Servera till lammläggen, strö hackad koriander över.