Carnitas

Så.himla.gott! Levla upp din fredagataco med carnitas! Detta är överlägset den bästa kryddningen jag gjort- sött, salt, syrligt och hett i en härlig blandning 😊👍
Kör Carnitasen under dagen och gör den lite krispig i ugnen precis innan servering och servera med klassiska tacotillbehör 😊 du kan göra denna rätt både på fläskkarré eller fläskytterfilé. Båda blir gott och är inte dyra köttbitar. Det var VÄLDIGT gott med mango till de vanliga tillbehöran, prova!! I dare you!

13

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6-8 tim på låg

Ingredienser

• 1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré
• 3 hackade vitlöksklyftor
• 5 dl Coca cola
• 1 pressad lime
• 1 dl koncentrerad apelsinjuice
• 1 msk spiskummin
• 3 msk paprikapulver
• 1 tsk vitlökspulver
• 1 msk oregano
• 0,5 tsk cayennepeppar
• 1 tsk chilipulver
• 1 msk salt

Gör så här

  1. Bryn köttet i en stekpanna eller din crockpot (går att hoppa över detta steg om man vill, då lägger du bara ner köttet i crockpoten).
  2. Häll på Coca cola och lägg ner resten av ingredienserna. Kör på låg i 6-8 h.
  3. Strimla köttet med gafflar och låt stå i skyn ca 30 min. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och kör några minuter på högsta värmen på grillen.