Chili con carne

Chili con carne är en mustig och kryddstark gryta som passar lika bra till vardag som till fest. Den är barnsligt enkel att tillaga i Crock-Pot Express och likväl lika barnsligt god.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

7

Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 10 min

Ingredienser

• 900 g blandfärs eller nötfärs
• 1 tsk spiskummin
• 1 stor lök, finhackad
• Ca 1 dl kokande vatten
• 2 vitlöksklyftor, hackade
• salt och nymalen peppar
• 400 g krossade tomater
• Maizena redning – valfritt
• 2 msk paprikapulver
• 4 msk hackad färsk persilja
• 410 g burkbönor, avrunna
• Gräddfil och tortillas bröd till serveringen
• 1 buljongtärning
• ½ tsk starkt chilipulver

Gör så här

  1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt den värmas upp.
  2. Häll olja i kokkärlet, lägg i lök, vitlök och kryddor bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk. Lägg sedan i köttfärsen och bryn den lite.
  3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut.
  4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det.
  5. Välj BEANS/CHILI-funktionen och ställ in 10 minuter.
  6. Låt grytan vila och naturligt släppa ut trycket i 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  7. Ta bort locket och rör om innehållet.