Chokladfondant

Desserternas dessert hittar vi i den klassiska chokladfondanten. I Crock-Pot får den dessutom en perfekt krämig konsistens.

1

Portioner: 6-8
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 3 timmar på hög

Ingredienser

• 100 g smält smör, plus lite extra till grytan
• 225 g extra fint mjöl
• 150 g strösocker
• 75 g kakao, siktad
• 5 g bakpulver
• 1 apelsin, skal och saft
• Salt
• 3 medelstora ägg
• 1,5 dl mjölk
• 100 g hackad choklad med apelsinsmak.
• Till såsen:
• 300 g ljust farinsocker
• 40 g kakao

Gör så här

  1. Smörj kokkärlet med lite smör
  2. Blanda mjöl, strösocker, kakao, bakpulver, rivet apelsinskal och en nypa salt i en skål.
  3. Vispa ihop apelsinjuice, ägg, smält smör och mjölk i en separat skål. Häll sedan i de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Rör i chokladbitarna och häll sedan smeten i grytan.
  4. Blanda 420 ml kokande vatten med farinsocker och kakao till såsen. Häll försiktigt såsen över smeten i kokkärlet. Sätt på locket och tillaga på SLOW COOK på HIGH i 3 timmar tills den är fast och har rest sig. Kontrollera att ångventilen är öppen.
  5. Servera varm med grädde eller vaniljglass.