Chokladfudge

Jätte enkelt att göra, och blir fantastiskt gott! Krydda med kanel så passar den bra på julbordet.

Foto: A year of slowcooking

2

Portioner: 10-20
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 2 tim på Låg

Ingredienser

• 7 dl halvsöta chokladchips
• 1 burk (4 dl) söt kondenserad mjölk
• 1 tsk vaniljextract
• 1 msk saltat smör
• bakplåtspapper

Gör så här

  1. Spraya innergrytan med matlagningsspray
  2. Häll alla ingredienser i pottan. Lägg på locket och koka på Hög i ca 1 timme, eller på Låg i ca 2 timmar. Rör om en gång i halvtimmen.
  3. När den kokat klart, sprid ut den på ett bakplåtspapper i en form. Låt den stå kallt i minst 4 timmar.
  4. Skär den i bitar och slå in dem i papper om du vill.

Information

Om du vill variera den, tillsätt hackade nötter eller mintdroppar för en pepparmintversion.