Cowboychili

Den här chilin är het och lite rökig. Liksom alla grytor är den godast när den har stått till sig lite.

29

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 10 tim på låg

Ingredienser

• 1,5 kg högrev av nöt
• 200g rökt sidfläsk
• 1 burk krossade tomater
• 3st gula lökar, hackade
• 2 klyftor vitlök
• 3msk tomatpuré
• 1 röd paprika, hackad
• 1 röd chili, finhackad
• 1 tsk torkad chipotlechili
• 1 tsk torkad anchochili
• 2 msk chilisås
• 2 dl vatten
• salt och peppar efter behov

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och lägg i det, lägg i resten av ingredienserna över.
  2. Låt koka på låg i 10 timmar
  3. Låt det gärna stå några timmar efteråt och dra ihop sig.

Information

Serveras med färskt bröd, sallad och Creme Fraiche och om man vill kan man hälla i några burkar bönor. Går också att ha tacobröd och guacamole till.