Curry på nötkött med cocosmjölk

Spännande asiatiska smaker i denna gryta med nötkött.

13

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 7-8 timmar på låg

Ingredienser

• 800 g nötkött (högrev eller annant kokkött)
• 4 msk matolja
• 2 st gula lökar, hackad
• 2-3 vitlöksklyftor
• 1 röd chilifrukt
• 1 msk madrascurry
• 2 msk tomatpuré
• 3 dl kokosmjölk
• 2 msk grönsaksfond
• 1 dl vatten
• salt och peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber 2x2 cm, Fräs i stekpannan. Häll det i grytan.
  2. Skala och hacka lök och stek sedan tillsammans med vitlök i en stekpanna, blanda i currypastan fräs i ett par minuter. Skölj ur pannan med lite vatten och häll alltihop i grytan.
  3. Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk och buljong (vatten+fond) och koka på låg i 7-8 tim.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt basmatiris.