Dijonkyckling

En hel måltid i Crock-Poten med både kyckling och potatis. God mustig gryta, som också är kalorisnål.

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6 timmar

Ingredienser

• 500 g kycklingfilé
• 1 msk citronskal (bara det gula)
• 1 mediumstor lök, skivad
• 2 msk torkad oregano
• 1 kg potatis, tunnt skivad
• 1 tsk salt
• 2,5 dl kycklingbuljong
• 1 tsk svartpeppar
• 3 msk Dijonsenap
• Gräslök, till garnering
• Saften av 2 citroner

Gör så här

  1. Lägg kycklingfilén i grytan, krydda med salt, peppar och lite oregano.
  2. Varva potatis och lökskivor över.
  3. Blanda senap, buljong, citronsaft, skal och resten av oreganon i en skål. Häll över.
  4. Koka på låg i 6-8 tim.
  5. Klipp och strö färsk gräslök över innan du serverar.
  6. Per portion: 220 kalorier, 4 g fett, 39 g kolhydrater, 28 g protein, 5 g fibrer.