En enkel chili

En underbart god chili serverad direkt från din Crock-Pot gryta.

11

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 4-5 timmar på låg

Ingredienser

• 900 g blandfärs eller nötfärs
• 1 tsk spiskummin
• 1 stor lök, finhackad
• Ca 1 dl kokande vatten
• 2 vitlöksklyftor, hackade
• salt och nymalen peppar
• 400 g tomatsoppa på burk
• Maizena redning – valfritt
• 2 msk paprikapulver
• 4 msk hackad färsk persilja
• 410 g burkbönor, avrunna
• Gräddfil och tortillas bröd till serveringen
• 1 buljongtärning
• ½ tsk starkt chilipulver

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i en stekpanna, eller använd din sauté slow cooker, och häll den i grytan. Sätt ner grytan i basenheten och sätt vredet på inställningen låg.
  2. Tillsätt lök, vitlök, tomatsoppan, paprika, bönor, buljongtärning, chilipulver och spiskummin och smaka av, rör om väl.
  3. Tillsätt tillräckligt med kokande vatten för att täcka hälften av blandningen.
  4. Lägg på locket och låt koka i 4-5 timmar på låg, eller 2-3 timmar på hög.
  5. Om chilin känns för tunn när den är färdig rör du i maizena redning och värm på i några minuter till såsen blivit tjock.
  6. Rör i persilja och servera direkt från grytan med gräddfil och tortillasbröd.