Får i kål

Norges nationalrätt är inte bara god, det går väldigt snabbt att tillaga den i Crock-Pot Express.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser

• 1 kg bog eller bringa av får eller lamm
• 1 litet vitkålshuvud
• 1 gul lök, skivad
• 10 vitpepparkorn
• 3 lagerblad
• 6 dl vatten
• 1 buljongtärning
• potatis
• färsk persilja

Gör så här

  1. Ta bort locket från din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÈ. Låt grytan värmas upp.
  2. Skär vitkål, lök och kött i bitar.
  3. Lägg i olja, lök och vitkål och bryn lätt. Lägg sedan i köttet och blanda med kålen.
  4. Strö salt, krossade vitpepparkorn, lagerblad och smulad buljongtärning över.
  5. Häll på vattnet.
  6. Sätt på locket, stäng det och sätt på MEAT/STEW i 40 minuter.
  7. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuella kvarvarande tryck innan du öppnar.
  8. Servera med kokt potatis och strö färsk persilja över.