Kycklingsoppa

Förbered måltider för hela veckan!

Det här receptet ingår i Food Prep-samlingen 7 goda kycklingrätter.

 

Nedan ser ni ingredienserna som ska ligga i varje påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.

1

Portioner: 8
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 3,5 tim på låg

Ingredienser

• 1 msk olivolja
• 1 kycklingfilé
• 1 knippe salladslök, hackad
• 1 zucchini, hackad
• 1 vitlöksklyfta, pressad
• 5 morötter, skivade
• 3 selleristjälkar, skivade
• 1 citron, saften
• 1,5 tsk dillkrydda
• 1,5 tsk torkad persilja
• svartpeppar & salt
• Följande läggs i vid tillagning:
• 2 dl risoni eller orzo (pasta för soppa)
• 1,4l kycklingbuljong
• 4 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg allt i en påse, skriv på pressa ut luften och lägg i frysen
  2. Kvällen innan, ta fram påsen och låt den tina i kylen
  3. På morgonen: Häll påsens innehåll + vatten och kycklingbuljong i din Crock-Pot och koka på låg i 6 timmar.
  4. Dela kycklingen med en gaffel och häll i risoni. Koka på 30 minuter till.

Information

Servera med färskt bröd.