Mexikansk kycklingsoppa

Food preppa för hela veckan!

Det här receptet ingår i Food Prep-samlingen 8 nyttiga middagar.

 

Nedan ser ni ingredienserna som ska ligga i varje påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.

3

Portioner: 4
Förberedelsetid:
Tillagningstid: 6-8 tim på låg

Ingredienser

• 500g morötter, skalade och hackade
• 1 gul lök, skalad och hackad
• 2 stora vitlöksklyftor, pressade
• 2 Romatomater, hackade
• 2,5 dl tomatjuice
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk koriander
• 1 tsk chilipulver
• 1 tsk salt
• Juice från 0,5 lime
• 500g kycklingfilé
• 1 l kycklingbuljong (hälls i i samband med tillagningen).

Gör så här

  1. Lägg ingredienserna (utom kycklingbuljong) i en påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.
  2. Ta fram påsen kvällen innan den ska tillagas och lägg den i kylen för att tinas.
  3. På morgonen, häll påsens innehåll tillsammans med 1 l kycklingbuljong i din Crock-Pot och sätt på låg i 6-8 timmar.
  4. Servera med ett gott bröd.