Fransk löksoppa

Soppan får sin nötbruna färg genom att du bryner löken först. Det är väl värt den extra tiden.

OBSERVERA! Receptet är utformat för Crock-Pot Express Multicooker.

3

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 10 min

Ingredienser

• 4 stora gula lökar i jämna skivor
• 50 g smör
• 1 L grönsaksbuljong
• 2 dl vitt vin
• 1 nypa färska salviablad
• 2 lagerblad
• salt och peppar

Gör så här

  1. Ta bort locket från din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen
  2. Ställ in tiden på 20 minuter. Låt den värmas upp.
  3. Fräs löken i smör och rör om tills den är mjuk och har fått fin brun färg.
  4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och täck med locket. Försegla och tillaga på SOUP-funktionen i 10 minuter.
  5. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  6. Häll upp soppan i ugnsfasta skålar, lägg på en skiva franskbröd med ost och grilla i ugnen tills osten får färg.
  7. Garnera med timjan och servera genast.