Fylld hel kyckling

Att helsteka en hel kyckling blir riktigt bra Det blir gott och mättar många personer. En stor kyckling blir riktigt saftig när den kokas länge i Crock-Poten på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind runt med steksnöre.

22

Portioner: 8 vid buffé
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 7-8 timmar på låg

Ingredienser

• 1 hel kyckling (ca 2 kg)
• 1 äpple
• 1 gul lök
• 4 torkade fikon
• 1 kanelstång
• 4 hela kryddnejlikor
• 3 stjärnanis
• salt och peppar
• rostade hasselnötter
• persilja

Gör så här

  1. Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
  2. Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
  3. Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
  4. Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
  5. Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg. (Har du en Crock-Pot som du kan bryna i så gör du det i den.)
  6. Lägg den i grytan och sätt den på låg i 8 timmar. Koka den tills den är helt genomstekt
  7. Vid servering: Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar. Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja.