Fyllda paprikor med quinoa

Tips till köttfri måndag: Dessa Quinoafyllda paprikor med koriander, (pepparjack) ost, gräddfil och avokado gör måndagsmiddagarna lite mer underbara.

De är vegetariska.  De är oerhört lätta att förbereda så som en bra crockpot-måltid ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada. Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för att vara något som kommer från en crockpot.

Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, mm. Om du vill bli extra hälsosam, bara låt bli eller minska osten, det blir inte lika gott men…

Recept och foto: Pinch of Yum

2

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 6 hela paprikor
• 2,5 dl okokt quinoa
• 4 dl (burk) svarta bönor, sköljda
• 1 burk bönpasta (mosade bönor)
• 5 dl röd enchiladasås (tacosås går bra)
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk chilipulver
• 1 tsk lökpulver
• 0,5 tsk vitlökspulver
• 5 dl riven ost
• salt och peppar
• Till servering:
• Färsk persilja
• avokado
• creme fraiche

Gör så här

  1. Skär toppen av paprika och skrapa ur det vita och fröerna.
  2. I en stor skål, blanda quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med quinoa-blandningen.
  3. Häll 1 dl vatten i botten av en crockpot. Lägg paprikorna i crockpotten så att de står i vattnet. Lägg på locket och koka på lågt i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
  4. Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikornas toppar och täck om igen i några minuter för att smälta osten.
  5. Servera toppad med vad du vill! Dessa är också goda med chips och guacamole, tro det eller inte.