Revben med julsmak

Vad är ett julbord utan klassiska revben glacerade med juliga smaker? Ja, ribs och revben är samma sak, och laga dem kan man göra på olika vis. Själv tycker jag att de blir allra godast när de får koka länge i en Crock Pot.

Recept av Madelene Landley

6

Portioner: 8-10 personer vid buffé
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: Tid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 2 kg tjocka revben av fläskkött
• 1 gul lök
• 1 morot
• 4 vitlöksklyftor
• 1 msk Liquid smoke
• 0,5 dl äppelcidervinäger
• 1 l vatten
• 3 lagerblad
• salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Ha ner grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten. Krydda ordentligt och ha ner lagerblad.
  2. Starta slökokaren och låt stå och puttra i cirka 6 timmar på lägsta läget. Vänd eventuellt revbenen efter halva tiden.

Information

Glacering
1 dl flytande honung
1 dl olivolja
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
3 nejlikor
1/2 apelsin
salt, peppar

1. Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor. Pressa i saften från apelsinen och smaka av med salt och peppar.

2. Pensla glaseringen på revbensspjällen och griljera sedan revbenen i ugnen cirka 20 minuter i 175°.