Glögg “Mulled Wine”

Detta smakfulla recept på Crock-Pot glögg är perfekt att servera på din nästa julfest. Använd gärna ett gott fylligt rödvin så blir glöggen riktigt god.

Recept från England

1

Portioner: 10
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 2-3 timmar

Ingredienser

• 2 flaskor gott rött vin
• 2 dl ljus sirap
• 2 dl honung
• 2 dl vatten
• 1 hel apelsin
• 1 kanelstång
• 1/4 tsk kryddpeppar
• 1 tsk muscotnöt

Gör så här

  1. Blanda vin, sirap, honung, vatten och kryddor i grytan.
  2. Skala av det yttersta av apelsinskalet med en potatisskalare och lägg i grytan.
  3. Skiva resten av apelsinen tunnt, ta bort kärnor och spara till servering
  4. Sätt på locket och koka 2-3 timmar på låg. Rör om en gång under tillagningen.
  5. Ta bort apelsinskal och kanelstång före servering.
  6. Vid servering, placera en apelsinskiva i botten av varje mugg och skopa varmt vin över.