Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

Mustig och smakrik med glögg och ingefära. Passar extra bra till jul.

1

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 8 timmar på låg

Ingredienser

• 600 g nötkött (högrev, ytterlår)
• 7 dl glögg
• 0,5 msk sambal oelek
• 3 cm färsk ingefära
• 400 g pumpa
• 200 g brysselkål
• 10 st körsbärstomater
• 2 msk olivolja
• salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg i allt i grytan.
  2. Skala och finhacka ingefära. Fräs i olja någon minut. Häll i den i grytan.
  3. Tillsätt skalad och urkärnad pumpa, delade brysselkål och tomater och lägg i grytan. Häll glöggen över. Koka på låg i 6-8 tim.