Glöggkokt pulled beef

Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål

Ja, du vill göra detta! Glöggen och rödlöken och grönkålen och mört kött och allt är bra med världen igen….

På små ciabattabröd så kan man även göra denna som snittar på en buffé eller som förrätt. Blir väldigt snyggt!! Och sa jag att det är vansinnigt gott?!?!
Rosta ciabattabröd och servera allt tillsammans med någon god sås. Chili-bearnaisesås tyckte jag var väldigt gott eller någon god vitlöksdressing.

Recept och foto: Lindas mathörna

9

Portioner:
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6-8 tim på låg

Ingredienser

• 1 kg högrev
• 2 dl glögg
• 1 tsk salt
• 1 msk paprikapulver
• 1 msk sriracha
• 1 tsk ingefära mald
• 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. Lägg ner köttet i crockpoten och häll över glöggen. Blanda ihop de torra kryddorna med sockret och häll över köttet. Sätt på låg i 6- 8 h.

Information

Picklad rödlök (görs gärna dagen innan)
3 rödlökar
2 dl ättikssprit
1 dl vatten
2, 5 dl socker
0, 5 dl salt
Skala och skiva löken tunt med en mandolin eller liknande. Häll ner vatten, ättikssprit, socker och salt i en kastrull och koka upp. När salt och socker löst sig så häll lagen över rödlöken och låt svalna. Ställ in i kylen och låt stå.

Vitlöksfräst grönkål
En stor bunt grönkål
1 finskivad vitlöksklyfta
Salt
Rapsolja
Gör så här:
Skär kålen i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg ner vitlök och grönkål salta.Stek några minuter tills kålen är mjuka. Rör om så inte vitlöken bränns.