Glöggryta

Alltså gör den bara! Glögg, kanel, apelsin… du vet ju redan nu att du kommer älska den!

av Linda Lagerstrand

https://lindalagerstrand.wordpress.com/2015/11/25/crockpot-glogggryta-i-advent/

6

Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 7-8 timmar

Ingredienser

• 1 kg högrev
• 10 champinjoner
• 2 morötter
• 1 gul lök
• 3 dl glögg
• 1 dl köttbuljong
• 2 msk tomatpuré
• 1 kanelstång
• 1 vitlöksklyfta
• Saften av 1 apelsin
• salt & peppar

Gör så här

  1. Hacka morötter, lök och champinjoner i bitar. Lägg morötterna i pottan tillsammans med övriga ingredienser (förutom champinjoner och kött)
  2. Skär köttet i lagom stora bitar och salta och peppra. Jag fräste champinjonerna för jag tycker det blir godare då. Bryn löken och köttet i en stekpanna och lägg i allt i pottan. Sätt på låg i 7-8 timmar.

Information

Två sätt att uppgradera kan vara att ha i rivet apelsinskal och kakao i.. det blir till att testa nästa gång.