Grillat och ölbraiserat lammkött

Lammköttet braiseres först i Crock-Pot och grillas därefter före servering. Det går bra med alla delar på lammet som har ben.

3

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 6-7 timmar på high

Ingredienser

• 1 gul lök
• 2 stjälkselleri
• 2 morötter
• 3 vitlöksklyftor
• 2 dl öl
• 2 dl lammbuljong
• 1 burk hackade tomater
• 2 msk tomatpuré
• 1 msk färsk timjan
• 1 lagerblad
• 2 lammbitar med ben
• salt och peppar
• 2 msk solrosolja

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök, stjälkselleri, morötter och vitlöksklyftor. Lägg det i Crock-Poten med öl, buljong, tomater och tomatpuré.
  2. Pensla lammköttet med olja och krydda med salt och peppar. Lägg lammköttet i Crock-Poten och sätt på ”High” i ca. 6-7 timmar til köttet nästan faller av benet.
  3. Lyft ur lammköttet ur Crock-Poten och grilla det ca. 15 minuter. Häll skyn som är kvar i Crock-Poten över i en kastrull. Ta ur lagerbladet och kör satsen jämn med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lammköttet serveras gärna med grillade rotgrönsaker och luftigt potatismos. Häll skyn över rätten före servering.