Hasselnötskola

Med en CrockPot Slowcooker är det en dans på rosor att göra en välsmakande och seg kola. Hasselnöten skänker kolan extra smak och doften som sprider sig i köket under lagning är oslagbar.

2

Portioner: 30 stycken
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid:

Ingredienser

• 100 g smör
• 2 dl vispgrädde
• 3 dl strösocker
• 1 dl ljus sirap
• 1 dl hackade, lätt rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Smält smöret i din CrockPot. Rör ner grädde, socker och sirap. Rör om tills allt blandats.
  2. Sätt på hög och rör då och då i botten. Koka till fast kulprov - gör ett kulprov eller till 123–124 grader.
  3. Blanda i hasselnötterna. Häll upp smeten i formar med bakplåtspapper i.
  4. Dela i bitar dagen efter.

Information

Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula.