Hel Kyckling

Att laga hel kyckling är både praktiskt och festligt. Servera tillsammans med dina favorittillbehör.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

1

Portioner: 4
Förberedelsetid: 6 min
Tillagningstid: 30 min

Ingredienser

• 1 hel kyckling, 1,3–1,6kg
• 1 tsk paprikapulver
• 1 tsk torkad timjan
• Salt och peppar
• 1 msk vegetabilisk olja
• 4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
• 2 msk citronsaft
• 250 ml varm kycklingbuljong
• 1 stor kvist färsk timjan

Gör så här

  1. Ta bort locket från din Crockpot® Express och välj BROWN/ SAUTÉ-funktionen.
  2. Ställ in 6 minuter. Låt den värmas upp.
  3. Lägg paprika, timjan och kryddor i en liten skål och blanda.
  4. Massera in blandningen på utsidan av kycklingen.
  5. Häll olja i kokkärlet och lägg i kycklingen med bröstet nedåt och bryn kycklingen.
  6. Vänd kycklingen efter halva tiden och bryn andra sidan.
  7. Tillsätt vitlök, citronsaft och kycklingfond.
  8. Försegla locket och tillaga kycklingen på POULTRY-funktionen i 30 minuter.
  9. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  10. Lyft försiktigt upp kycklingen och lägg den på en varm tallrik. Täck den med folie för att hålla den varm.
  11. Sila spadet till såsen för att få bort vitlök och timjan.
  12. Välj BROWN/SAUTÉ-funktionen och låt buljongen koka upp.
  13. Rör i redning eller maizena blandat med vatten (eller smula i ”gravy granules”) och låt såsen tjockna.
  14. Servera tillsammans med potatis och grönsaker, eller dina favorittillbehör.