Hemgjord glögg

Jag har testat att göra glögg i min crockpot. Den bör ju inte koka, men på läget Low funkar det jättebra.

Recept: Åsa Älander Foto: Red online

3

Portioner:
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 3 timmar på low

Ingredienser

• 2 flaskor vitt vin
• 2 dl vodka
• 3,7 dl sherry
• 4 st kanelstänger
• 2 msk kardemummakärnor
• 1 msk kryddnejlikor
• 4 bitar pomeransskal
• 4 stjärnanis
• 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Häll allt i crockpoten och kör på Low i tre timmar. Se till så att allt socker har smält. Stäng av och låt dra under locket i ett dygn. Sila av kryddorna och häll upp på rengjorda flaskor.
  2. Funkar att dricka både kall och varm, men är godast varm med russin och mandlar.