Heta revben

Klibbiga och härligt möra revben med naturlig sötma. Det här receptet måste du bara prova!

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

3

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

• 1,5 kg revbensspjäll
• 2 msk vegetabilisk olja
• 3 msk soja
• 2 msk sweet chilisås
• 1 msk mörkt farinsocker
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 1 röd chili, finhackad
• 1 fingerstor bit ingefära, finhackad
• 3 msk tomatketchup
• 2 msk Worcestershiresås
• 2 msk honung
• 1 knippe vårlök, strimlad

Gör så här

  1. Ta bort locket från din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÈ.
  2. Ställ in timern på 15 minuter. Låt den värmas upp.
  3. Häll i 1 msk vegetabilisk olja och bryn revbenen. Tillsätt mer olja om du behöver bryna revbenen i omgångar.
  4. Blanda övriga ingredienser i en liten skål.
  5. När alla revben har fått fin färg torkar du av innerskålen med hushållspapper för att få bort överflödig olja.
  6. Lägg tillbaka revbenen tillsammans med såsen och rör om väl.
  7. Sätt på locket och försegla det. Välj MEAT/STEW och ställ in på 15 minuter.
  8. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 10 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  9. Ta försiktigt ut revbenen och lägg dem i en varm serveringsskål. Välj BROWN/SAUTÈ och reducera såsen lätt, så att den tjocknar.
  10. Servera med rostade sesamfrön, hackad vårlök och koriander.