Högrev i vin och örter

Igår doftade det gott i mitt kök. Högrev puttrade nämligen i en Crock Pot med vin och örter i ca åtta timmar. Det är inte mycket som slår ett långkok eller slowfood. Köttet blir väldigt mört och skyn mustig. Har du en gryta med lock, lergryta eller en Crock Pot så tycker jag du ska ta fram den. Ett perfekt tips en söndag som idag. Till den serverades rostad potatis, sky, ugnsbakade bönor och hembakat bröd.

Recept och foto: Diana Dontsova

117

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 7-8 timmar på låg

Ingredienser

• 1,2 kg högrev
• paprikapulver
• salt & peppar
• 3 morötter
• 2 lökar
• 5 vitlöksklyftor
• en halv röd chili
• färsk oregano
• 1 skvätt rödvin
• 2 dl rödvin
• 2 msk tomatpuré
• 3 msk kalvfond
• peppar

Gör så här

  1. Krydda och klappa köttet ordentligt med paprikapulver, salt och peppar. Lägg det i grytan eller i en Crock Poten.
  2. Blanda rödvin, tomatpuré och kalvfond och häll det över köttet. Skala grönsakerna, dela lök och morötter men behåll vitlöksklyftorna hela. Lägg ner i grytan tillsammans med oregano. Avsluta med att hälla över en skvätt rödvin.
  3. Lägg på locket och kör Crock Poten på låg värme i 7-8 timmar (tills den blir mör)